Auto achterop andere auto geklapt

Klachten na auto-ongeluk: spierpijn, moe, misselijk, hoofdpijn, nekpijn

Gepubliceerd op 19-04-2021

Na een auto-ongeluk, kan je zowel lichte als zware klachten oplopen. Sommige klachten lijken op het eerste gezicht mee te vallen, maar kunnen signalen zijn voor zwaar letsel. Waar moet je op letten? Bekijk hier 8 veel voorkomende klachten na een auto-ongeluk én lees waar je recht op hebt als je hier niet zelf verantwoordelijk voor was.

 

Veel voorkomende klachten na auto-ongeluk

 

1. Spierpijn 

Je spieren krijgen het na een auto-ongeluk flink te verduren. Hierdoor kan spierpijn ontstaan. Onderschat deze klacht na het auto-ongeluk niet. Zo kan spierpijn een voorbode zijn voor ernstig letsel, zoals een whiplash. Bezoek daarom gelijk de huisarts na het auto-ongeluk, ook met lichte spierpijnklachten.

 

2. Moeheid 

Als je bij een auto-ongeluk betrokken bent geraakt, kan je erg moe zijn of last hebben van slapeloosheid. Deze ongemakken kunnen ontstaan door andere klachten die je hebt opgelopen na het auto-ongeluk, of kunnen duiden op een whiplash. Het is hierbij erg belangrijk dat je voldoende rust houdt. Jouw herstel staat voorop.

 

3. Psychische klachten 

Ook psychische klachten komen vaak voor na een auto-ongeluk. Denk aan angst in het verkeer, nachtmerries, woede-uitbarstingen of concentratieproblemen. Het is dan vaak goed om met een specialist hierover in gesprek te gaan. Goed om te weten: wanneer de schuld van het auto-ongeluk bij een ander ligt, heb je vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Hieronder valt ook smartengeld voor psychische klachten na een auto-ongeluk. Deze kosten kan je vaak gratis laten verhalen op de tegenpartij.

 

4. Hoofdpijn 

Door de enorme klap bij een aanrijding, komt hoofdpijn vaak naar voren als een van de veelvoorkomende klachten na een auto-ongeluk. Hier kan je een paar dagen last van hebben. Heb je langer last van hoofdpijn na een auto-ongeluk? Dan kun je mogelijk een whiplash hebben opgelopen. Wacht hier niet te lang mee en breng snel een bezoekje aan je huisarts.

 

gebroken arm icoon

Letselschade door een auto-ongeval?

5. Nekpijn 

De meeste mensen hebben last van nekpijn na een auto-ongeluk. Denk aan een stijf gevoel of het niet kunnen draaien van je nek. Dat is ook niet gek na zo een enorme klap. Ook hierbij geldt: ga direct naar de huisarts als deze nekpijn langer dan een aantal dagen aanhoudt na het auto-ongeluk.

 

6 Rugpijn 

Rugpijn is een klacht die ook regelmatig voorkomt na een auto-ongeluk. Denk hierbij aan steken in je onderrug of het vastzitten van je bovenrug. Je spieren kunnen verrekt zijn of in het ergste geval zijn je ruggenwervels aangetast. Rugklachten na een auto-ongeluk kunnen een grote impact hebben op je dagelijks leven. Laat hier daarom snel naar kijken door een dokter.

 

7. Misselijk of buikpijn 

Buikpijn of misselijkheid na een auto-ongeluk duidt vaak op inwendig letsel dat je hebt opgelopen. Blijf daarom hier niet te lang mee rondlopen en laat je snel onderzoeken als deze klachten na het auto-ongeluk aanhouden.

 

8. Kniepijn

Kniepijn komt ook vaak voor na een auto-ongeluk. Zo kan jouw spier of gewricht zijn aangetast bij de klap die je hebt gemaakt. Je kan hierdoor veel pijn hebben, niet goed meer kunnen lopen of geopereerd moeten worden. Mogelijk moet je lang revalideren en dat brengt kosten met zich mee. Uiteraard staat jouw herstel voorop. Wel goed om te weten: je kan deze kosten in de meeste gevallen gratis laten verhalen als de tegenpartij schuldig is aan het auto-ongeluk.

 

Andere klachten na auto-ongeluk

Naast deze 8 veelvoorkomende ongemakken na een auto-ongeluk, kan je natuurlijk ook andere klachten oplopen. Denk aan pijn aan de schouder, sleutelbeen, ribben en/of buik. Deze pijnen kunnen met name ontstaan door het straktrekken van de gordel bij een aanrijding.

 

Klachten na auto-ongeluk door een ander? Recht op schadevergoeding

Heb je één van de bovenstaande – of andere - klachten, opgelopen na een auto-ongeluk? En was de andere bestuurder hiervoor verantwoordelijk? Dan kan je de kosten die jij hierdoor maakt, kosteloos laten verhalen via de Letselschadehulp van Promovendum. Zowel bij lichte als zware klachten. Denk hierbij aan smartengeld, misgelopen salaris en gemaakte zorgkosten (inclusief eigen risico). Maar ook een schadevergoeding voor kapotte kleding of een kapotte telefoon. Zo krijg jij de schadevergoeding waar je recht op hebt én kan jij je volledig focussen op jouw herstel. Vul onderstaand formulier in of bel 078 648 13 58. We helpen je graag.

 

Letselschade melden

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij je door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Jouw gegevens

Letselschadehulp is een gratis juridische verhaalservice van ons zusterbedrijf Letselhulpservice. Door te versturen, ga ik ermee akkoord dat Promovendum de ingevulde gegevens deelt met Letselhulpservice.

Onze autopremie voordeliger? 

Contact

Chat Bel Mail